12 November, 2010

bleh transfer ke?


..upsr tidak memberangsangkan tapi tak perlah..rezki tak menyebelahi kita tahun ni..kita sama2 baiki kelemahan n tahun depan mungkin kejayaan akan jadi milik kita..who knows?anyway..congrats to those pupils who scored 5a's..and sekalung tahniah to all the teacher for all the hard work..

tahun depan..kalu aku still ada kat sini..Gb ada mentioned masa mesy kelmarin..kena ajar yr 6 gak..cikgu2 yang ngajar darjah 5 thn ni..secara automatik akan ngajar budak2 yang sama next year..macam2 respon yang diterima.ada yang sanggup n ada yang memberikan alasan yang munasabah,i guess..

ok..itu citer tahun depan..biarla dulu.applied tukar dah..n still hoping to be transfered..kawan2 rapat ada yang harap aku stay kat sini lagi..maaf la kawan2..i do love u all..tapi i have a life n i need to move on..rumah dah setahun dibiarkan tak berpenghuni.masa mula2 isi tukar,aku tak berharap sgt dapat tukar.tapi lately,rasa nak sgt2 tukar sekolah.banyak sebab n sudah kutimbang baik buruknya..nak jugak merasa duk sekolah lain..ubah angin..hehe..sekolah kat sana tah ok tah tidak..but that is the challenge that i'm willing to take..belum cuba belum tahu..harap jugak hidup kat sana bertambah ok..for me n for everyone else as
well..insyaAllah..

the front view of my house..with beloved family of mine..


31 October, 2010

gomo kelate gomo..



wah..bangganya the red warriors menang piala malaysia tahun ni..geng2 tu cuti la hari ni..tapi aku tak pulak bleh cuti coz duk trg..huhu!apapun two thumbs up to them!minat bola?tak sgt..cukup sekadar jadi teman tgk bolehla n tak pernah pun seingat aku gi stadium nak tgk bola..gi masa terlibat dgn acara balapan masa sekolah dulu yerla..:)tapi pada peminat bola yang pegi tu..okla..semangat gitu..go kelate go!adik2 aku n kawan2 ramai jugak yang pegi tgk perlawanan bola..jeles jugak..


ramai jugak yang datang!

tgh tunggu nak masuk la ni..


adik aku ler tu..perasan hensem..
gambar2 ni aku curik dari album fb dia la.hehe!!


30 October, 2010

workout n wavy hair..



salam..it's been a while since my last post..tahler..malas nak pulak..duk bukak blog kawan2 n left several comments..tapi blog sendiri terbiar..nasib baik tak berhantu..draft mmg banyak..tah biler nak publish..Em,sejak2 ber'workout' ni rasa ringan skit badan..lenguh2 pun dah hilang.tak sia2 aku pegi ptg2.hehe..tapi 2x seminggu jer coz tempat aku workout tu banyak session pagi n malam..yang ada cuma ahad n selasa jer..1 jam per session..okla..berpeluh n paling penting..i enjoyed myself there.agak2 bleh kurus balik macam mula2 kawin dulu tak..47kg.skang?tak leh gitau.malu..huhu!
Tingkat bwah tempat aku workout ni ialah salon yang aku ske bertandang..pegi memanjakan diri kat sana once in a while..cuci rambut..facial..bagus jugak kan?cakap pasal rambut..teringat lak bestfren aku potong rambut.teringin jugak nak potong tapi sayang pulak.takdela burden me much..cuma nak kena jaga lebih skit la.love to watch the hair grows..and since masa kecik2 selalu rambut pendek..konon ala2 tomboy..hehe..skang ni biar panjang la plak :)and i did have a bad hair day..tapi since rambut tu duk dalam tudung..tak kisahla kan..hehe!!


cantiknya jlo..baru tgk movie jlo berlakon..itu yang letak gambar dia ni..


28 October, 2010

Hanya di mercu..


Mimpi dan harapan
Bagai duri yang mencengkam
Tak pernah terluahkan
Hanyalah di hati tersimpan
Terpendam

Keterbatasan diriku
Menjadi penghalang

Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Mimpi dan harapan cecita yang tinggi menjulang
Seandainya ku biar cecita dihati tersimpan
Terpendam

Keterbatasan tak wajar
Menjadi penghalang

Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Aku mencari kekuatan
Dalam kelemahan
Aku temui kejayaan
Dalam keberanian

Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu
Di mercu…



27 October, 2010

russian roulette..



Take a breath, take it deep
"Calm yourself," he says to me
If you play, you play for keeps
Take the gun, and count to three
I'm sweating now, moving slow
No time to think, my turn to go

And you can see my heart beating
You can see it through my chest
Said I'm terrified, but I'm not leaving
I know that I must pass this test
So just pull the trigger

Say a prayer to yourself
He says, "Close your eyes, sometimes it helps"
And then I get a scary thought
That he's here means he's never lost

And you can see my heart beating
Oh, you can see it through my chest
Said I'm terrified, but I'm not leaving
Know that I must pass this test
So just pull the trigger

As my life flashes before my eyes
I'm wondering will I ever see another sunrise?
So many won't get the chance to say goodbye
But it's too late to think of the value of my life

And you can see my heart beating
Oh, you can see it through my chest
Said I'm terrified, but I'm not leaving, no
Know that I must pass this test

You can see my heart beating
Oh, you can see it through my chest
I'm terrified, but I'm not leaving, no
Know that I must pass this test
So just pull the trigger




24 October, 2010

a year without rain...



Can you feel me
When I think about you
With every breath I take
Every minute
No matter what I do
My world is an empty place

Like I've been wonderin the desert
For a thousand days ( ohhuh )
Don't know if it's a mirage
But I always see your face, baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh

The stars are burning
I hear your voice in my mind ( it's in my mind )
Can't you hear me calling
My heart is yearning
Like the ocean that's running dry
Catch me I'm falling

It's like the ground is crumbling underneath my feet
Won't you save me
There's gonna be a monsoon
When you get back to me
Ohhhh baby

I'm missing you so much
Can't help it, I'm in love (love)
A day without you is like a year without rain
I need you by my side (side)
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh

So let this drought come to an end
And may this desert flower again
I'm so glad you found me
Stick around me
baby,baby,baby,whoaa
It's a world
No wonder
With you in my life
So Hurry baby, Don't waste no more time
And I need you here
I can't explain
But a day without you
Is like a year without rain
Ohhohoh

I'm missing you so much (much)
Can't help it, I'm in love
A day without you is like a year without rain
I need you by my side (side)
Don't know how I'll survive
A day without you is like a year without rain
Ohhohoh, Woooaaahh woaahh
Ooohh, Ooooooooouuhh



20 October, 2010

150 juta kali..



Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di 150 juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih 150 juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap 150 jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..


Baik-baik,,



BAIK-BAIK MELETAKKAN KAKI
JIKA TERSILAP TERPIJAK DURI


BAIK-BAIK MELETAKKAN BUDI
JIKA TERSILAP ORANG TAK SUDI


BAIK-BAIK MELETAKKAN JANJI
JIKA TERSILAP ORANG BENCI


BAIK-BAIK MELETAKKAN KATA
JIKA TERSILAP BANYAK YANG DUSTA


BAIK-BAIK MELETAKKAN KERJA
JIKA TERSILAP JADI SEMPURNA


BAIK-BAIK MELETAKKAN MATA
JIKA TERSILAP JATUH CINTA


BAIK-BAIK MELETAKKAN CINTA
JIKA TERSILAP JIWA MERANA..





08 October, 2010

paling cantik..




03 October, 2010

Just the way you are..



When i see your face..
there's not a thing that I would change..T
cause you're amazing
just the way you are..
and when you smile..
the whole world stops and stares for awhile
cause you're amazing
just the way you are..


01 October, 2010

anak mat salleh ke?


Teringat dulu2.. masa praktikum..di sebuah sekolah di Seremban..Praktikum mate aku ni cute orgnya..namanya Mazni.Pada satu pagi,waktu assembly, budak darjah 4 bertanyakan sesuatu..

"teacher ni anak mat salleh ke?"

"nape tanya macam tu..saya ni anak ayah saya..bukan anak mat salleh.."dia senyum pelik..

aku yang kebetulan ada kat situ..pelik jugak..tak tahula ..macammana budak umur 1o tahun tu bleh tanya dia macam tu..dia pakai biasa jer..mata pun tak pakai contact lens..tapi mmg sweet la kawan aku tu..aku tak der la jeles.dia tu kawan baik aku..dia buat apepun..aku mmg sokong dia n kami banyak menasihati sesama sendiri..
Mazni ni gila2 skit..happy go lucky,hati super baik even datang dari keluarga senang..

adalah jugak org kata kawan aku tu cantik..macam norjuma habib..eh..yer ke?..tapi norjuma dah kurus tapi dia tetap maintain chubby tak macam dulu..huhu.."biler la nak kurus.."itu yang dia selalu duk kata..

tapi papa n mamanya tak suka plak dia kurus...katanya tak cantik..mereka lebih suka badan kawan aku tu sedikit berisi..baru la cantik...tapi skang dah terlebih berisi..camner tu?

cantik n hensem ni sgt subjektif.lain org lain tafsirannya..kdg2 org yang simple..kalu dihiasi dgn pekerti yang baik,senyum selalu..tetap nampak cantik kan?kita semua tetap sama...tak kemana cantik luaran ni..kat dalam kena cantik juga..kalu muka cantik..tapi hati busuk wat ape..kan?:)andaikata kalu dikurniakan cantik,hensem..dah dikira bonus la.tapi jangan sombong,jgn takbur,jangan riak..kena la banyak bersyukur..tapi kdg2 kita lupa yang semua itu bukan milik kita..Ianya milik Allah..kita hanya pinjam jer untuk sementara waktu..Sesungguhnya kdg2 kita alpa dgn nikmat percuma yang diberi..jadi tepuk dada,tanya selera..tapi kalu belah dada..then it's empty camner?hehe..

(entry ni dah lama aku simpan as a draft..)


em..cute n ayu!!


22 September, 2010

all the best!


..all the kids dah 2 hari berhempas pulas dgn UPSR n the teachers tak putus2 bagi tips n bt revision untuk anak2 tercinta..all the best anak2..semoga kejayaan sentiasa mengiringi anda semua..InsyaAllah..

speaking of UPSR..ada gak kenangan masa sekolah rendah dulu.sekolah rendah mmg best..tambah2 sekolah aku semua murid2 perempuan.aku ni kira student yang ok gakla..hehe!!dulu tak minat sgt dgn muzik..pernah join genderang n drama..tapi tak lama..tak best kut.ada gak main netball tapi peringkat skolah jer la..pastu berjinak2 dalam acara padang n balapan lak..ada rezki so aku main untuk daerah dalam acara balapan..pernah la beraksi di Stadium Sultan Muhammad ke 1v..berdebar2 n nak tercabut lutut bile dengar das tembakan memulakan larian..sempat la merasa pakai kasut spike yang tajam2 tu..tehee.dulu aku n the gang kamceng dgn cikgu2 lelaki..n ada gak yang berani merangkul bahu mengucapkan tahniah..kawan2 terkedu tapi cepat2 dileraikan..ee..seram.tapi sedih jugak coz sorang cikgu aku masa sekolah rendah dulu meninggal baru2 ni sebab sakit..semoga rohnya dicucuri rahmat..

at the end of the year..masing2 sibuk nak periksa UPSR..aku tak terkecuali..even sibuk dgn aktiviti sukan..result pun tidak mengecewakan..aku gondol semua A dalam 4 subjek..masa tu sains belum ada lagi..ok la ek..:))..nak msuk asrama penuh mmg susah jugak coz skolah di bandar..n rezki aku cuma masuk sekolah menengah harian yang semuanya perempuan jugak..skang ni sekolah tu dah jadi sekolah pilihan..rindu kawan2 sekolah semua..n i am thrilled coz dapat contact balik diaorg via facebook..
macam2 cerita kami kongsi bersama..betul kata papa..zaman sekolah la yang paling best..berbanding waktu dah kerja ni..cuma skang yang bestnya dapat rasa duit sendiri..
ada masa nanti..aku citer zaman sekolah menengah n kolej plak..



19 September, 2010

Impossible..





Impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did, I did
And you were strong and I was not
My illusion, my mistake
I was careless, I forgot
I did
And now when all is done
There is nothing to say
You have gone and so effortlessly
You have won
You can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Falling out of love is hard
Falling for betrayal is worst
Broken trust and broken hearts
I know, I know
Thinking all you need is there
Building faith on love is worst
Empty promises will wear
I know (i know)
And know when all is gone
There is nothing to say
And if you're done with embarrassing me
On your own you can go ahead tell them

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

Ooh impossible (yeah yeah)

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did

Tell them all I know now
Shout it from the roof top
Write it on the sky love
All we had is gone now
Tell them I was happy (i was happy)
And my heart is broken
All my scars are open
Tell them what I hoped would be
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible
Impossible, impossible

I remember years ago
Someone told me I should take
Caution when it comes to love
I did..


03 September, 2010

Salam Eid'ulfitri..





salam sayang..
puasa dah nak berakhir..sedih sgt..
puasa tak berapa ok tahun ni..
mmg tak penuh..
kurang rasa nikmat puasa tahun ni..
kalu masih diberi kesempatan olehNya..
tahun depan nak merasa lagi..insyaAllah..
hari lebaran sudah terasa indahnya..
aku masih di sini..
belum pulang ke kampung..
dengar takbir raya n lagu raya..
tak sabar nak kucup tangan mama n papa..
sayu n terharu skit tahun ni..
tapi aku redha..
tambah2 lagi..
angah tak der on 1st day of raya..
hari ke-2 raya baru bleh jumpa..
dan..
untuk semua insan2 yang tersayang..
salam aidilfitri..maafkan segala salah silap..
semoga dapat sama2 merayakan hari mulia
bersama insan2 yang dicintai..
semoga kebahgiaan sentiasa mengiringi kita semua..
insyaAllah..



01 September, 2010

cinta baru..



ada cinta baru..
what a wonderful feeling..
rasa nak senyum from ear to ear..
wanted to let the world know how i felt..
the excitement..the wonder..the chemistry..
it was growing inside of me..
and kept on growing..
and i was ready
for the love affair to begin..
ingatkan panas sampai ke petang..
rupanya hujan di tengahari..
sayang.. cinta baru tak menjadi..
ianya dah berlalu pergi..
felt like killing myself..
sedihnya tak terhingga..
tak terungkap..
tak dapat diluah dgn kata-kata..
tak mampu terima kenyataan..
sekejap shj aku bersamanya..
belum sempat menyentuhnya..
tapi ternyata ia mmg bukan milikku
aku akur dgn ketentuanNya..
Ya Allah..tabahkan hatiku..
berikan aku kekuatan..
menghadapi semua ini..
InsyaAllah..




Related Posts with Thumbnails