21 May, 2011



'Usah terlalu menyanjung kelebihanku. Bimbang kau tak mampu menanggung kekuranganku''
''Usah terlalu berbangga akan keupayaanku. Bimbang kau akan kecewa dengan kelemahanku.''
''Usah terlalu memuji segala kebaikanku. Bimbang kau akan teruji dengan kejahatanku.''
'Usah terlalu berharap akan diriku. Bimb'ang nanti yang kau harap, tidak seperti yang kau mahu''

11 March, 2011

finally!


Salam..lama sungguh tak berblog..penat bekerja plus malas nak pikir apa nak tulis.so far,everything went well here..new environment,new peers..diaorg memang best n the workplace even jauh dari rumah..memang berbaloi..tak sakit kepala n i can work dengan senang hati..harap2 semua ok..tapi hajat di hati nak mintak tukar dekat dgn rumah la..i put that under consideration coz sayang jugak tempat baru ni..tapi kalu dah hari2 turun jam 6.40 pagi n balik dalam 3.30 baru sampai umah..penatnyalah..pegi balik dah 100km..huhu!!
em..cuti sekolah dah pun tiba n esok kalu tak der aral nak balik umah papa n mama..tak sabarnya nak balik..kat parents mmg rindu selalu tapi kurang skit coz diaorg ada dtg sini masa raya cina tempoh hari..rindu nak balik sana je.n kalu ada masa..mmg akan ke dungun..sggh sekolah lama n jumpe kawan2..hehe!!kak tie..kek coklat jangan lupa untuk saya k?:)
rumah mmg tak berapa kemas sgt since barang2 pun tak bersusun eloklagi..tak larat la..plus dgn keadaan aku ni :))jadi simpan yang mana patut je..masak pun mmg jarang except hujung minggu..
nak simpan2 barang2 n baju nak balik kg ni..tak sabar dah..hopefully selamat sampai n perjalanan diberkati..InsyaAllah..



12 November, 2010

bleh transfer ke?


..upsr tidak memberangsangkan tapi tak perlah..rezki tak menyebelahi kita tahun ni..kita sama2 baiki kelemahan n tahun depan mungkin kejayaan akan jadi milik kita..who knows?anyway..congrats to those pupils who scored 5a's..and sekalung tahniah to all the teacher for all the hard work..

tahun depan..kalu aku still ada kat sini..Gb ada mentioned masa mesy kelmarin..kena ajar yr 6 gak..cikgu2 yang ngajar darjah 5 thn ni..secara automatik akan ngajar budak2 yang sama next year..macam2 respon yang diterima.ada yang sanggup n ada yang memberikan alasan yang munasabah,i guess..

ok..itu citer tahun depan..biarla dulu.applied tukar dah..n still hoping to be transfered..kawan2 rapat ada yang harap aku stay kat sini lagi..maaf la kawan2..i do love u all..tapi i have a life n i need to move on..rumah dah setahun dibiarkan tak berpenghuni.masa mula2 isi tukar,aku tak berharap sgt dapat tukar.tapi lately,rasa nak sgt2 tukar sekolah.banyak sebab n sudah kutimbang baik buruknya..nak jugak merasa duk sekolah lain..ubah angin..hehe..sekolah kat sana tah ok tah tidak..but that is the challenge that i'm willing to take..belum cuba belum tahu..harap jugak hidup kat sana bertambah ok..for me n for everyone else as
well..insyaAllah..

the front view of my house..with beloved family of mine..


31 October, 2010

gomo kelate gomo..



wah..bangganya the red warriors menang piala malaysia tahun ni..geng2 tu cuti la hari ni..tapi aku tak pulak bleh cuti coz duk trg..huhu!apapun two thumbs up to them!minat bola?tak sgt..cukup sekadar jadi teman tgk bolehla n tak pernah pun seingat aku gi stadium nak tgk bola..gi masa terlibat dgn acara balapan masa sekolah dulu yerla..:)tapi pada peminat bola yang pegi tu..okla..semangat gitu..go kelate go!adik2 aku n kawan2 ramai jugak yang pegi tgk perlawanan bola..jeles jugak..


ramai jugak yang datang!

tgh tunggu nak masuk la ni..


adik aku ler tu..perasan hensem..
gambar2 ni aku curik dari album fb dia la.hehe!!


30 October, 2010

workout n wavy hair..



salam..it's been a while since my last post..tahler..malas nak pulak..duk bukak blog kawan2 n left several comments..tapi blog sendiri terbiar..nasib baik tak berhantu..draft mmg banyak..tah biler nak publish..Em,sejak2 ber'workout' ni rasa ringan skit badan..lenguh2 pun dah hilang.tak sia2 aku pegi ptg2.hehe..tapi 2x seminggu jer coz tempat aku workout tu banyak session pagi n malam..yang ada cuma ahad n selasa jer..1 jam per session..okla..berpeluh n paling penting..i enjoyed myself there.agak2 bleh kurus balik macam mula2 kawin dulu tak..47kg.skang?tak leh gitau.malu..huhu!
Tingkat bwah tempat aku workout ni ialah salon yang aku ske bertandang..pegi memanjakan diri kat sana once in a while..cuci rambut..facial..bagus jugak kan?cakap pasal rambut..teringat lak bestfren aku potong rambut.teringin jugak nak potong tapi sayang pulak.takdela burden me much..cuma nak kena jaga lebih skit la.love to watch the hair grows..and since masa kecik2 selalu rambut pendek..konon ala2 tomboy..hehe..skang ni biar panjang la plak :)and i did have a bad hair day..tapi since rambut tu duk dalam tudung..tak kisahla kan..hehe!!


cantiknya jlo..baru tgk movie jlo berlakon..itu yang letak gambar dia ni..


28 October, 2010

Hanya di mercu..


Mimpi dan harapan
Bagai duri yang mencengkam
Tak pernah terluahkan
Hanyalah di hati tersimpan
Terpendam

Keterbatasan diriku
Menjadi penghalang

Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Mimpi dan harapan cecita yang tinggi menjulang
Seandainya ku biar cecita dihati tersimpan
Terpendam

Keterbatasan tak wajar
Menjadi penghalang

Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Aku mencari kekuatan
Dalam kelemahan
Aku temui kejayaan
Dalam keberanian

Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu
Di mercu…



27 October, 2010

russian roulette..



Take a breath, take it deep
"Calm yourself," he says to me
If you play, you play for keeps
Take the gun, and count to three
I'm sweating now, moving slow
No time to think, my turn to go

And you can see my heart beating
You can see it through my chest
Said I'm terrified, but I'm not leaving
I know that I must pass this test
So just pull the trigger

Say a prayer to yourself
He says, "Close your eyes, sometimes it helps"
And then I get a scary thought
That he's here means he's never lost

And you can see my heart beating
Oh, you can see it through my chest
Said I'm terrified, but I'm not leaving
Know that I must pass this test
So just pull the trigger

As my life flashes before my eyes
I'm wondering will I ever see another sunrise?
So many won't get the chance to say goodbye
But it's too late to think of the value of my life

And you can see my heart beating
Oh, you can see it through my chest
Said I'm terrified, but I'm not leaving, no
Know that I must pass this test

You can see my heart beating
Oh, you can see it through my chest
I'm terrified, but I'm not leaving, no
Know that I must pass this test
So just pull the trigger




Related Posts with Thumbnails