28 September, 2009

Last 10 days of Ramadhan...



Salam semua..dah lama tak update blog..Mesti ramai tertanya2..yer ke?lagipun aku takder broadband..bleh update kat rumah jer..Banyak gak events di akhir2 Ramadhan ni.Dah banyak hari asyik duk masak jer..so aku n hubby and syahmi berbuka kat Dungun plak..best jugak sekali skala makan luar..Kat sekolah plak ada juga diadakan majlis khatam Quran n meraikan anak2 yatim..ada pulut kuning n hadiah2 untuk anak2 yang kurang bernasib baik.Hari last of pose aku dah ada kat Kedah n mmg dah saban tahun n dah jadi tradisi pakat ramai2 masak n makan nasi talam..Dipanggil nasi talam coz nasi tu diletakkan dalam talam n makan ikut family masing2..nasi mmg sedap tambah2 lagi dengan lauk2 eg:sup daging,ayam gulai,acar n daging rebus..umph!!firt class!!aku makan dengan hubby n nanti kalu syahmi dah besar skit n dah mula nak makan..bleh la join aku n hubby..InsyaAllah..


makan kat luar..



posing plak..



makan nasi talam kat rumah Tok di Guar Lobak..


1 comment:

sI tEDI said...

kalau org jawa nasi ambang.. nasi dan lauk masuk sekali dalam dulang x letak dalam mangkuk :)

Related Posts with Thumbnails