10 October, 2009

Sayang vs Benci..?

bestnya relax macam ni..(kucing aku ni..named Kelabu..heheh!!?


Salam semua..How is everyone?harap semua org ok.aku ok jer..i am 100% fine..pedulikan kata2 kat shoutmix tu..sajer buat gempak jer..heheh!!tak baik being emo kan..coz mmg akan memakan dia.bak dalam lagu kump KRU(lagu dulu2)persetankan segala kata2..Tak payah nak pikir sangat kata2 org..tapi kalu untuk kebaikan diri ..tak apa la..


Em..kerja mmg banyak tapi relax jap.So..mmg betul kata org..jangan benci sangat seseorang tu,kelak dia akan jadi kesayanganmu n jangan sayang sangat seseorang tu,kelak dia kan menjadi kebencianmu..Biler difikirkan..mmg ada benarnya jugak.Kalau sentuh tentang bersahabat,mmg susah nak nak cari nak betul2 cinta n sayang kat kita..kalu ada pun kat depan kita..kat belakang dia citer pasal kita..kononya nak bercerita tapi dah macam buka pekung org yang berkenaan..Sesetengah org berkawan just untuk kepentingan diri pun ada..dapat apa yang nak..terus tinggalkan org tu terpinga2.Tapi jgn bimbang coz mmg ada gak kawan sejati yang sanggup tolong apa saja..berkorban apa saja.(lagu KRU lagi)macam bercinta lak..heheh!!tapi kalu berkwan mmg nampak macam couple yang bercinta..ye tak?aku berpengalaman gak benda2 camni..tapi takperla..dah lepas.so,kesimpulannya jangan sangat org 100%..sayang 30% dah la..the rest kita sayang diri kita sendiri n family n those yang sayang kita in return..okay?


ok..adios amigos..banyak lagi kerja duk menanti..chow!!salam..




2 comments:

ashie023 said...

cute nye kucing ko...

yup ..true true.kene utama kan diri sendiri dolu sbolum sayang kat org len lebih...

fatmasha said...

Maz....sayang ni dia subjektif sikit sbb dia tidak boleh disukat dan ditimbang....ada sayang diucapkan melalui tutur kata tapi ada juga dipamerkan melalui perbuatan...sayanglah kepada mereka yang meyayangi diri kita sepenuhnya dan bencilah pada mereka yg sememangnya benci pd kita....

Related Posts with Thumbnails