05 May, 2009

Wajah baru..2


This is sambungan from the older post with the title wajah baru dated feb27th.Sebenarnya bukan aku sorang yang duk 'makeup' SAL tu.today's post aku akan imbas kembali cmner mula2 adanya bilik ni..n aku akan sebut nama2 cikgu2 yang terlibat secara langsung in this post.Bilik ini diasaskan Engku Muzaffar bin Engku Maharani..yang mintak SAL diwujudkan way back tahun 2004 rasernya.Rak2 buku yang macam dalam library n tons of books tu cg Engku itu la yang mintak dari CgAbdul Muin yang pgg Bilik Pusat Sumber at that time.masa tu aku terkebil2 lagi naku hanyalah cikgu bi yang mengajar tahap satu masa tu..heheh!!tak nak tunjuk terror n lebih2 lak..kukikukiki!!pastu bilik tu sama2 'dikerjakan' oleh cg2 bi yang silih berganti pindah n masuk ke sk aku ni..Kita tinggalkan tahun2 lain coz tak penting n here we r -2009.early this year mmg berterabur n aku mintak2 pekrja tolong kemaskan apa yang patut.masa cuti raya cina,aku,Shima,Azniza,K.Rahayu n Ku muzaffar datang kemaskan n cantikkan n decorated bilik tu.meja2 budak2,kami sama2 balut dengan tikar getah yang mmg kami beli..Pastu shima n azniza pasang ropol2 dekat meja budak n decorated softboard dalam bilik tu..masa school hours.aku beli plastik tuk letak on top of the tikar getah tu.picture garden tu shima yang lukis n paint..aku tumpang interprem jer..n aku kalu buat maybe tak cantik camtu..huhuhu!!!barang2 pun kami pakat beli sendiri n claim dengan pejabat.biler tgk shima asyik decorated bilik tu,aku plak naik excited n nak contribute.so,aku susun atur bilik tu semula dengan budak yr6.budak2 categorized the books n pun them on the bookshelves.buat nampak ada corners n nampak organized skit.meja2 besar n meja cikgu aku balut n letak ropol skit.aku tak pernah pun mintk org puji aku rajin or aku bagitau org aku buat this n that tapi aku nak nampak cantik jer.kalu ikut tak nak buat coz aku cadang next year nak transfer..Org lain pun decorate bilik tu gak.so,semua org buat kerja n semua org should get the credit kan?sedihla coz ada org kata aku seorang jer did a good job on SAL..shouldn't say that..The recent pics nak leh nak download dalam pc coz hubby aku bawak semua2 perkakas.dah la 3 hari hubby aku gi kursus n tinggalkan aku n syahmi jer..n all of the sudden,hati plak sedih..huhuhu!!


masa ni tak balut lagi meja guru..

budak2 aku syik interprem jer..
softboard dah cantik n ni kononnya creative corner..

p/s:do wait for the next post..sayang plak nak tinggalkan SAL ni kalu aku jadi pindah...

2 comments:

tokder said...

satu perkataan jer..cantik!

ashie023 said...

..erm..sambungan ni entri yang tulisan merah2 tuh..kekeke..

comel2 bilik SAL ni...

Related Posts with Thumbnails